Učesnici Teen Doc Radionice

Interakcija objavljuje polaznike ovogodišnje Teen Doc radionice

Na ovogodišnju radionicu Teen Doc se prijavilo više od 47 srednjoškolaca iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske, a za učešće je izabrano 16 učesnika.

Radionica se realizuje od 16. do 23. avgusta u Čačku (u okviru programa Prestonice kulture Srbije), u cilju unapređenja saradnje mladih iz zemalja regiona, razvijanja kritičkog mišljenja kod mladih, njihove mobilnosti i međukulturnog dijaloga. Teen Doc predstavlja jedinstvenu priliku za tinejdžere da razviju svoju kreativnost, upoznaju druge ljude istih ili sličnih interesovanja koji mogu da ih inspirišu na buduće kreativno izražavanje kroz dokumentarni film.

Mentori i predavači ovogodišnje Teen Doc radionice su reditelji, snimatelji, producenti i filmski radnici iz regiona: Nebojša Slijepčević (Hrvatska), Ivan Čojbašić (Crna Gora), Elena Melončeli (Severna Makedonija), Aleksandra Mitrić-Štifanić (Bosna i Hercegovina), Vesna Milosavljević, Petar Mitrić i Dejan Petrović (Srbija).

Takođe, svi učesnici radionice Teen Doc će činiti Žiri mladih Festivala Interakcija.

Interakcija: Teen Doc radionica se održava istovremeno sa Interakcija: festivalom kratkog dokumentarnog filmaInterakcija Kampom koji okuplja studente filmskih akademija iz celog sveta, Doc Workshop Radionicom za filmske profesionalce i IVA.lab rezidencijalnim programom za vizuelne umetnike.

Ovogodišnji Teen Doc je potpomognut je od strane Western Balkan fonda i Ministarstva kulture Republike Srbije. Program realizuje Nezavisni filmski centar Filmart sa partnerima – Underfill Festival Podgorica (Crna Gora), Prvi kadar Istočno Sarajevo (BiH), Festival Winter Apricot Prilep (Severna Makedonija), Kinoklub Karlovac (Hrvatska), Klara i Rosa Subotica i SEEcult.org Beograd (Srbija).