Radionica dokumentarnog filma

Intenzivni sedmodnevni edukativni program namenjen filmskim profesionalcima, studentima filmskih akademija, kao i svima onima koji žele da, kroz predavanja, unaprede znanje i veštine iz oblasti kreativnog dokumentarnog filma, ili da razvijaju svoje dokumentarne projekte sa našim tutorima – uglednim ekspertima iz oblasti dokumentarnog filma.

Učesnici Radionice imaju priliku da se upoznaju i povežu sa gostima, ekspertima i učesnicima ostalih programa Interakcije (Studentski filmski kamp  i IVA.lab) kroz učešće u zajedničkom programu Meet2Talk. Takođe, učesnici imaju mogućnost da prisustvuju projekcijama izvrsnih kratkih dokumentaraca u okviru Interakcija festivala, kao i da razgovaraju sa autorima filmova.

Program realizujemo od 2011. godine i do danas je 181 učesnik iz 59 zemalja pohađao Radionicu čiji su predavači i tutori bili vrhunski reditelji iz Srbije i Evrope − Želimir Žilnik, Rada Šešić, Vladimir Perović, Inka Ahte, Vauter Jansen, Marko Grba Singh, Nebojša Slijepčević, Mladen Matičević i Dragan Elčić.

Program se realizuje tokom avgusta.

Učesnici programa mogu biti sa projektom ili bez projekta u razvoju.

Kotizacija za učešće u programu iznosi 800 EUR i može biti plaćena u dve rate.

Po završetku Radionice učesnicima će biti dodeljen sertifikat o učešću.

KLJUČNI DATUMI – 2024

Datum objavljivanja konkursa: 12. 02.

Rok za prijavljivanje: 01. 04.

Datum obaveštavanja: do kraja aprila

Datum održavanja: 20 – 27. 08.