Meet2Talk

M2T – 2 panela – 5 programa Talks – 20 filmskih profesionalaca iz Austrije, Holandije, Finske, Slovenije, Rusije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Severne Makedonije i Srbije – prezentacije – Speed Meetings 

Prateći program Interakcije, Meet2Talk (M2T), namenjen je učesnicima programa Interakcije, njihovom povezivanju, uspostavljanju novih kontakata i saradničkih odnosa, kao i otkrivanju novih pogleda na dokumentarni film kroz panel diskusije i razgovore.

Meet2Talk podrazumeva prezentacije projekata, panel diskusije, razgovore sa afirmisanim dokumentaristima, Speed Meetings, kao i događaje organizovane u cilju druženja.

Panele u okviru M2T programa, posvećene mladima i edukaciji, moderiraće Petar Mitrić i Vladimir Perović. U okviru prvog dela panela pod nazivom „Dokumentarni film – mladi i edukacija“, predstaviće se festivali i organizacije iz regiona: Underfill Podgorica, Prvi kadar Istočno Sarajevo, Winter Apricot Prilep, Kinoklub Karlovac, Atelje Varan i Kameo festival Čačak. U drugom delu Panela u diskusiji će učestvovati: Tea Lukač, rediteljka i članica upravnog odbora Udruženja dokumentarista DokSrbija, Ana Filipović, kritičarka portala Filmoskopija, Nebojša Slijepčević, reditelj i scenarista, predavač na ADU Zagreb, Sead Šabotić, reditelj, selektor Filmskog festivala Herceg Novi i predavač na FDU Cetinje i Dragan Nikolić, scenarista, reditelj, mentor i predavač na radionicama dokumentarnog filma Atelje Varana.

Talks programi podrazumevaju projekcije filmova i razgovore sa filmskim profesionalcima iz zemlje i sveta na različite teme u vezi sa dokumentarnim filmom. Naši moderatori razgovaraće sa: Suzana Flok i Leonard Milner, predstavnicima grupe Total Refusal iz Austrije, o hibridnim formama u dokumentarnom filmu (18.08), Sandrom Rančić i Igorem Toholjem, predstavnicima Festivala muzičkog i dokumentarnog filma Dok’n’ Ritam o muzičkim dokumentarcima (19.08.), rediteljem Georgu Molodtsov iz Rusije o VR u dokumentarnom filmu (20.08.), rediteljem i producentkinjom dokumentarca „Majčino mleko“ (Ajzak Najts Vašburn i Nađa Lapčević) (21.08.) i Urškom Đukić, iz Slovenije, rediteljkom filma „Bakin seksualni život“ (22.08.).