INTERAkcija: TEEN DOC RADIONICA

Interakcija: Teen Doc radionica je sedmodnevni edukativni program namenjen motivisanim srednjoškolcima/kama, koji žele da nauče više o kreativnom dokumentarnom filmu, da razvijaju sopstvenu kreativnost i sarađuju sa mladima iz zemalja regiona.

kada i gde?

Od 20. do 27. avgusta 2024. godine, u Užicu (Srbija).

Održavanju radionice prethodi nekoliko onlajn sastanaka u periodu od maja do jula 2024. godine.

Ko može da se prijavi?

Radionica je namenjena tinejdžerima/kama (od 14 do 19 godina) iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Albanije i Srbije.

Zašto treba da se prijavim?

Radionica nije samo jedinstvena prilika za tinejdžere da razvijaju svoje kreativne veštine, upoznaju mlade talente, već je i retka prilika za istraživanje novih oblika kreativnosti i izražavanja kroz dokumentarni film.
Radionica se realizuje i u cilju unapređenja saradnje mladih iz zemalja okruženja, razvijanja kritičkog mišljenja kod mladih, njihove mobilnosti i međukulturnog dijaloga.

Po završetku, polaznici dobijaju sertifikat o učešću. 

Prijavljivanje i učešće na radionici je besplatno. 

Radni jezik radionice je engleski. 

Interaction: Teen Doc radionica se održava istovremeno sa Interakcija: festivalom kratkog dokumentarnog filma Interakcija Kampom koji okuplja studente filmskih akademija iz celog sveta, Doc Workshop Radionicom za filmske profesionalce i IVA.lab programom za vizuelne umetnike.

KLJUČNI DATUMI – 2024

Datum objavljivanja konkursa: 12. 03.

Rok za prijavljivanje: 05. 04.

Datum obaveštavanja: do polovine maja

Datum održavanja: 20 – 27. 08.