Studentski filmski kamp

Petnaest učesnika – studenata produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, iz različitih delova sveta, podeljeni u tri internacionalne ekipe, tokom osamnaestodnevnog boravka u zapadnom delu Srbije, snimaju tri kratka kreativna dokumentarna filma na određenu temu.

Pored učešća u produkciji, učesnici Kampa imaju priliku da se upoznaju sa gostima, stručnjacima i učesnicima ostalih programa Interakcije (Radionica dokumentarnog filma i IVA.lab) kroz učešće u zajedničkom programu Meet2Talk. Takođe, učesnici imaju mogućnost da prisustvuju projekcijama izvrsnih kratkih dokumentaraca u okviru Interakcija festivala, kao i da razgovaraju sa autorima filmova.

Program, koji realizujemo od 2006. godine, do danas je pohađalo 290 učesnika iz 63 zemlje. U tom periodu je snimljeno 59 kratkih dokumentarnih filmova koji su osvojili 25 nagrada na filmskim festivalima širom sveta. Poseban uspeh postigao je film Dolina vladara (reditelj Efim Graboj), koji je 2019. godine bio u nominaciji za najbolji kratkometražni dokumentarni film, prestižne Međunarodne dokumentarističke asocijacije (IDA Awards).

Program se realizuje tokom avgusta i učešće u programu je besplatno.

ključni datumi – 2024

Datum objavljivanja konkursa: 02. 02.

Rok za prijavljivanje: 01. 03.

Datum obaveštavanja: do kraja marta

Datum održavanja: 10 – 27. 08.