zajednica

Program sprovodi kontinuiranu komunikaciju sa različitim ciljnim grupama u okviru lokalnih zajednica (Užice, Čačak, Požega) kroz direktno učešće u različitim aktivnostima (radionice, projekcije, razgovori, filmska produkcija). Aktivnosti u okviru programa Zajednice sprovode se sa ciljem da se kratki dokumentarni film približi publici kroz podsticanje ljudi da se izraze kroz izgovorenu reč i film.

U tom cilju realizuju se sledeći programi:

Interaction Teen Doc Workshop 2023 – Toward Better Region

Edukativni program namenjen srednjoškolcima iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Hrvatske i Srbije koji žele da nauče više o kreativnom dokumentarnom filmu, da razvijaju sopstvenu kreativnost i sarađuju sa mladima iz zemalja regiona.

FECI – Filmski edukativni centar Interakcija

Višemesečni edukativni program za srednjoškolce iz  Moravičkog i Zlatiborskog okruga koji žele da nauče kako se piše scenario, snima, montira i režira film.

FecAkt – Filmski edukativni centar za aktivizam

Osmomesečni program koji je realizovan u 2021/2022. godini sa ciljem edukacije u oblasti produkcije dokumentarnog filma, kroz uključivanje različitih ciljnih grupa – mladi, stari, nezaposleni, roditelji dece i mladih sa smetnjama u razvoju.