UČESNICI KAMPA

Interakcija 2023 predstavlja učesnike 18. izdanja Studentskog filmskog kampa

Osamnaesto izdanje Interakcija: studentskog filmskog kampa, okupiće petnaestoro studenata filmskih akademija iz različitih delova sveta, u periodu od 6. do 23. avgusta. Učesnici – studenti režije, kamere, montaže, dizajna zvuka i produkcije, podeljeni u tri ekipe, snimiće tri kratka dokumentarca u Čačku, Užicu i Požegi, pod mentorstvom Efima Graboja, dokumentariste iz Izraela.

Na konkurs za učešće na Kampu pristiglo je više od 100 prijava iz 40 zemalja. Selekciona komisija, sastavljena od alumnista Interakcije – Ivane Pejak, montažerke iz Srbije, Siham Hinavi, francusko-marokanske rediteljke i Benjamina Garai Vietiga, reditelja i snimatelja iz Argentine, odabrala je 15 učesnika/ca koji dolaze iz 12 zemalja. 

Filmove na ovogodišnjem Kampu će režirati Korali H. Gourdon iz Francuske Polinezije, Bohao Liu iz Kine i Jarden Malka Bonet iz Izraela, a snimati studenti kamere Kamilo Viljamizar Plazas iz Kolumbije, Jovana Berar iz Srbije i Manas Krišna iz Indije. Studentkinja iz Nemačke Luisa Navka, Argentinac Ignasio Banjol Leal i Marijana fon Zekendorf Asis iz Brazila su snimatelji i dizajneri zvuka, a montažu filmova će potpisati Tai Inbar iz Izraela, Pablo Biedma Nunjez iz Španije i Navaš Ali Tiruvalur iz Indije. Organizatori ekipa su studenti produkcije iz Beograda – Nikola Pavlović i Nikola Petrović, kao i Tara Milošević, studentkinja iz Holandije. 

Filmovi, snimljeni na ovogodišnjem Kampu, biće prikazani 22. avgusta u Kulturnom centru Čačka, a potom i dan kasnije u Dvorani kulturnog centra u Beogradu. 

Ovogodišnja Interakcija se realizuje u okviru programa Prestonica kulture Srbije – Čačanska rodna, i pored Kampa podrazumeva Festival kratkog dokumentarnog filma (2. izdanje), Radionicu dokumentarnog filma (11. izdanje), IVA.lab program (7. izdanje) i Teen Doc Radionicu. 

Nezavisni filmski centar Filmart realizuje projekat Interakcija 2023 uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, Grada Čačka, Western Balkan Fonda, Cinnamon Films i drugih partnera i sponzora.