Svetska premijera dokumentarca sa Interakcije na Beldoksu

Kratki dokumentarni film „Kad opet porastem” snimljen u okviru Interakcija: studentskog filmskog kampa, u režiji Jovane Avramović, imaće svoju svetsku premijeru u takmičarskom programu 17. Beldoksa (u okviru Srpskog takmičarskog programa). Premijera filma zakazana je za 25. maj 2024. u 19.30 u Domu omladine Beograda.

„Kad opet porastem“ je priča o potrazi za izgubljenom bezbrižnošću detinjstva. Deceniju nakon što je napustila rodni grad, mlada rediteljka se vraća kući kako bi istražila duboko ukorenjen osećaj praznine koji je stalno prati. Uranjajući između stvarnosti i sećanja, ona kreće na intimno putovanje mirenja sa svojom unutrašnjom burom kroz prošlost i sadašnjost.


Film je snimljen u produkciji Nezavisnog filmskog centra Filmart tokom Interakcija: studentskog filmskog kampa 2022. godine u Požegi. Pored rediteljke Jovane Avramović, na filmu su radili studenti filmskih škola iz celog sveta: Luis Armando Sosa Gil (Meksiko) – snimatelj, Giljermina Gala (Argentina) – montažerka,  Mat Part (Velika Britanija) – snimatelj i dizajner zvuka i Katnis Ču Čeng (Hong Kong) – organizatorka. Lokalni koordinator produkcije bio je Filip Stokić iz Požege. 

Gde i kada možete pogledati film pogledajte na sajtu Beldoksa.

Dizajn postera: Uroš Pavlović.